Ыстық самсаға шақырамын!!! :)
Уа, халайық, халайық!
Мұнда назар салайық.
@AKA қыздың пісірген,
Самсадан дәм татайық!
Ыстық-ыстық шәй ұрттап,
Бауырсақтан алайық.
Сәлем бердік Керекинфоның тұрғылықты қауымы! Сіздермен бірге @AKA! Бүгін менімен бірге асханаға бас сұғып, самса пісіруге қалай қарайсыз? Сонымен, кеттік…
1. Алдымен әрине тазалық ! Тазалыққа қатты мән беретін @AKA, қолын 10 минуттай жуды да кірісіп кетті.
2. «Бисмилләәһир-рахмаанир-рахиим» деп, Алланың атымен бастаймыз міндетті түрде.
3. Ал, енді самсаны дайындауға қажетті заттармен таныстырайын. Олар: қаттама қамыр (слоеное тесто), арнайы дайындалған фарш, жұмыртқа. Бары осы! Айтпақшы, мен қаттама қамырды сауда орталығынан сатып алдым, өзім жасағаным түүүүк дұрыс болмай-ақ қойды. Бұл қамырды дайындаудың өзі бір үлкен іс екен ғой, Google-ден іздеп көрдім жасалынуын… Одан да сатываласалыңыздаршыыы
4. Алдымен қаттама қамырды жайып, майда дөңгелектерге бөліп аламыз.
5. Осы дөңгеленген қамырды жайып, оның үстіне алдын – ала дайындалған фаршты қойып, бүктейміз.
6. Бүктеп дайындаған самсалардың үстіне аздап жұмыртқадан жағамыз да, табаға саламыз.
7. Содан соң ыстық пешке (духовка) әкеліп орналастырамыз.
8. Самса піскенше бауырсақ пісіріп алайын дедім. Оны пісіруді енді бәәәәріміз білеміз ғой ия. Сонымен не керек, жеті күлше мен бауырсақ та пісті.
9. Сонымен, барып пешті ашсааааам, самса пісіпті. Ураааа!
Анам тамақ жасаудың түр-түрін біледі, маған да үйретеді, бірақ кейде еріншектігім ұстап қалады . Бірақ ондай кезде еріншектігімді қайтаратын сөзі бар: «Ертеңгі күні күйеу бала тамағы тоқ, көйлегі көк болмаса сені жазалаймын, сондықтан да үйрен қазірден» дейді. Мәәә, қазірден осылай күйеу баласын құрметтеп бағаласа, ертеңгі күні болашақ жарымды ханзададай ұстау міндетім … Мінекей ағайын, анашымның осылай самса жасауды үйреткеніне ризамын, өз бетіммен дайындаған түрім болды бұл. Анамның берген бағасы жоғары, шүкір Аллаға! Сіздер де дайындаңыздар, сәттілік тіледім!
Пы.Сы. Анау өзбектердің үгітіліп, ішіндегі 5-6 пиязы шашылатын самсаны ұнатпаймын , осылай өзім қолдан еті мол, қамыры жұмсақ самса жасағанға не жетсін! Астарыңыз дәмді болсын! Жаңа тағам түрлері болса пісіріп салып қойсаңыздар жақсы болар еді, күнделігіме түртіп жүрейін
Пы.Сы.Сы. Анаау 4 мен 5 суреттерді инеттен алдым, қамыр жайып тұрғанда түсіретін адам жоқ болды енді, қалғанын түсіріп үлгердім . Балалық, шалалықтарымды кечірегөріңіздер, аман болғайсыздар!
Мұнда назар салайық.
@AKA қыздың пісірген,
Самсадан дәм татайық!
Ыстық-ыстық шәй ұрттап,
Бауырсақтан алайық.
Сәлем бердік Керекинфоның тұрғылықты қауымы! Сіздермен бірге @AKA! Бүгін менімен бірге асханаға бас сұғып, самса пісіруге қалай қарайсыз? Сонымен, кеттік…
1. Алдымен әрине тазалық ! Тазалыққа қатты мән беретін @AKA, қолын 10 минуттай жуды да кірісіп кетті.
2. «Бисмилләәһир-рахмаанир-рахиим» деп, Алланың атымен бастаймыз міндетті түрде.
3. Ал, енді самсаны дайындауға қажетті заттармен таныстырайын. Олар: қаттама қамыр (слоеное тесто), арнайы дайындалған фарш, жұмыртқа. Бары осы! Айтпақшы, мен қаттама қамырды сауда орталығынан сатып алдым, өзім жасағаным түүүүк дұрыс болмай-ақ қойды. Бұл қамырды дайындаудың өзі бір үлкен іс екен ғой, Google-ден іздеп көрдім жасалынуын… Одан да сатываласалыңыздаршыыы
4. Алдымен қаттама қамырды жайып, майда дөңгелектерге бөліп аламыз.
5. Осы дөңгеленген қамырды жайып, оның үстіне алдын – ала дайындалған фаршты қойып, бүктейміз.
6. Бүктеп дайындаған самсалардың үстіне аздап жұмыртқадан жағамыз да, табаға саламыз.
7. Содан соң ыстық пешке (духовка) әкеліп орналастырамыз.
8. Самса піскенше бауырсақ пісіріп алайын дедім. Оны пісіруді енді бәәәәріміз білеміз ғой ия. Сонымен не керек, жеті күлше мен бауырсақ та пісті.
9. Сонымен, барып пешті ашсааааам, самса пісіпті. Ураааа!
Анам тамақ жасаудың түр-түрін біледі, маған да үйретеді, бірақ кейде еріншектігім ұстап қалады . Бірақ ондай кезде еріншектігімді қайтаратын сөзі бар: «Ертеңгі күні күйеу бала тамағы тоқ, көйлегі көк болмаса сені жазалаймын, сондықтан да үйрен қазірден» дейді. Мәәә, қазірден осылай күйеу баласын құрметтеп бағаласа, ертеңгі күні болашақ жарымды ханзададай ұстау міндетім … Мінекей ағайын, анашымның осылай самса жасауды үйреткеніне ризамын, өз бетіммен дайындаған түрім болды бұл. Анамның берген бағасы жоғары, шүкір Аллаға! Сіздер де дайындаңыздар, сәттілік тіледім!
Пы.Сы. Анау өзбектердің үгітіліп, ішіндегі 5-6 пиязы шашылатын самсаны ұнатпаймын , осылай өзім қолдан еті мол, қамыры жұмсақ самса жасағанға не жетсін! Астарыңыз дәмді болсын! Жаңа тағам түрлері болса пісіріп салып қойсаңыздар жақсы болар еді, күнделігіме түртіп жүрейін
Пы.Сы.Сы. Анаау 4 мен 5 суреттерді инеттен алдым, қамыр жайып тұрғанда түсіретін адам жоқ болды енді, қалғанын түсіріп үлгердім . Балалық, шалалықтарымды кечірегөріңіздер, аман болғайсыздар!
Туф, өткенде самса жасағанда суретке түсіріп алмаппын.
Қамыры да оңай жасалады. Некст тайм, міндетті түрде сатылап түсіріп, осында іліп қоярмын.
айтпақшы, фарш қандай? Не қостың?
Мысалы мен ет, құйрық май және пияздан жасаймын)
Юлия Высоцкая ұқсап телебағдарлама жүргізсең де болады екен, сарт сарт еткізіп, аузы да қолы да тынбай дем арасында бәрін жасап тастайды ғой
самсаның көрінісі әдемі болыпты, сосын дайын қамыр деген жақсы нәрсе екен
таптырмайтыннағыз керек тақырып екен дә…десем яЖаңа келегн адамға күнәһарсың деп арпылдап тұрсаңдар қатарларың жақын арады керемет болып көбейіп кетер шамасы, Сатеке!
))))