Өзбек халқының ұлттық тағамын дайындау үрдісі

Өзбек ұлтының дайындаған палауын жеген адамның аузында дәмі қалатыны сөзсіз. Олар пісірген палаудың күріші шашырап, түсі сап-сары болып, дәмі ерекше тәтті болады. Әсіресе, ерлері пісірген тағамның тәттілігі ерекше.

Сол керемет пісетін өзбектердің асының құпиясы неде? Тағамның қай құрамын қашан салу керек?

Оны мына видеодан көре аласыздар.

Етті бөлек пісіріп алу. Суын аз, мүлде аз құю. Оның бәрін өздеріңіз көріп алған дұрыс.

Бөлісу:

9 пікір

AknietTanirbergenkyzy
Өзбек палауы демекші, үйді салған өзбектің палауы есіме түсіп кеткені. Шынында, палауды тамаша пісіреді!)
Dzhonsaken
Cарттың тамырлығы там айналғанша. Палауын жеп отырып та сақтанып отырмасаң, бір жеріңе бірдеңе «кірш» ете қалуы ғақылия…
ken
Күшті ауқат.

Тақырыпты "Өзбек халқының ұлттық тағамы" демей-ақ жәй ғана «палау» дей салуға болар ма еді. Тәжіктің де ұлттық тағамы ғой дегендей.
MamaAya
)))))))соны айтам-ау
Arys_arlany
ken
немесе шімгентский палау. қазақстандағы қалған өңірлердің палауы палау емес.
Beytanis
Менің бір гірүппәлісімнің палау даярлағанына жетпейді.
AydynKenzhebaeva
неге озбек халкын жамандауга тырысасындар сендер биринши олармен араласып корсендерш озбектерде мусылман гой мусылман жамагатын болингендерин кашан кординдер мен оз басым озбек бауырлардын арасында остим ари турамында олардын кандай керемет екендерин созбен айтып жеткизу мумкин емес
ken
Қай жерде тұрасыз?