Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш


Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Бүгін дастарханға түрлі тағамдар жасап қойғанды ұнататындар үшін немесе жәй анда-санда бірдеңке пісіргісі келіп кететідер үшін қатпарлы бәліш немесе ватрушка жасаудың әдіс-тәсілімен бөліскім келіп отыр. Қатпарлы ватрушка кәдімгі ватрушкаға қарағанда жеңіл тағам. Сонымен қатар, оны дайындау әдісі оңай әрі тез.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Бізге қажетті заттар:
  1. Сүзбе
  2. Қант
  3. Ванилин ұнтағы
  4. Қатпарлы қамыр:
  • 200 г. — маргарин.
  • 2 стақан — ұн
  • 1/2 стақан — су
  • 1 шәй қасық — қант
  • 1/4 шәй қасық — тұз
Қатпарлы қамырды жасау үшін: бірінші, ұнға маргаринді бөлшектеп саламыз. Екінші, суық суға қант пен тұзды салып, толық ерігенше араластырамыз. Үшінші, дайын болған суық суды май салынған ұнға құйып, тез илеп қоямыз.
Иленген қамырдың үстін майлықпен жауып, тоңазытқышқа 2-3 сағатқа (1 түнге қойып қойса да болады) қойып қоямыз. Артынша қамырды тоңазытқыштан алып жаямыз. Жайылған қамырдан қатпарлы қамыр шығуы үшін бірнеше қатпар қылып, бүктей отырып, қайта илейміз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Дайын қатпарлы қамырды бірнеше бөлікке бөліп, домалақтап, майланған қаңылтыр табаға саламыз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Домалақ қамырдың барлығын сүзбе салғанға ыңғайлаймыз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Сүзбені қамырға салмас бұрын қантпен араластырып аламыз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Дайын сүзбені әрбір бәлішке салып шығамыз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Бәліштерімізге әдемі рең беру үшін үстінен жұмыртқаның сарысын жағамыз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Артынан 280 градусқа дейін қызған пешке салып, қызарғанша пісіреміз.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Піскен бәліштердің үстінен ванилин ұнтағын себеміз. Сүзбе қосылған тәтті қатпарлы бәліш дайын.
Блог - rakisheva: Сүзбе қосылған қатпарлы бәліш
Астарыңыз дәмді болсын!
«Сүзбе қосылған қатпарлы бәліштің» түпнұсқасы
Бөлісу:

27 пікір

ken
Мен сендікпін, Рақышева. Келіп, мені алып кете бер. ©
zholantai
сүзбе қосылған бәліш, және қатпарлы,
rakisheva
Иә, слоеный қамырдан жасалған бәліш қой. Яғни, ватрушки из слоеного теста.
VKM
ваййй, жегім келіп кетті ғой))))
know_how88
 Ауыздың суы құрып отыр.
Delhi
Керемет және оңайда екен. Шыгарып алып жатырмын, ертен жасап көремін.
rakisheva
Бастысы қызара бастағанда жиі қарайлап тұрыңыз, әйтпесе күйіп кету қауіпі бар
Delhi
Сүзбе тез күйіп кететін болар да? Айтпақшы, бетіне ванилин сепкенде дәмі жаман болып кетпейме? Соны онща жақтыра қоймаймын.)))
rakisheva
Жоқ, сүзбе емес жұмыртқа жаққаннан соң солай болса керек. Сүзбе тез күймейді. Ванилин болмаса сахарная пудра себіңіз. Өйткені қамырға қант қоспайтын болғаннан соң оның булочка сиақты тәтті дәмі болмайды. Сондықтанда сүзбеге қант қосып, үстінен ванилин сепкенім. Сол кезде барып бәрі күшті болады ))
bi2
интернеттен алынған ғой, мына күні кім соны пісіріп, оны суретке түсіріп жатат құрсын…
a63a1
Күлкім Әмина Өмірзақованың күлкісіне қаты ұқсайды
Marationok
Рәкишева деген қыз, ең ең таңдаулы қалыңдық болды ғой. Бәлішің енді керемет.
Aizhantabyn
ванилин емес қант ұнтағы шығар)))) Сосын, слоеное тесто ашыған ба? Бұған жай ашыған қамыр да жарайды ғой. Қатпарлы қамырдан болса, келесіде қатпарын көрсетуге ұмытпа))) Түрі керемет екен, дәмі де супер екеніне күмән жоқ! Жарайсың))))
rakisheva
Мен өзім ванилин септім. Иә, ашыған қамырдың өзі де жарайды, бірақ оның ерекшелігі слоенный болғандығында болып тұр ғой, қамыр ашыған емес. Слоенный болып тұрғандығын көрсете алмадым, аздап білініп тұр ғой суретте ) Оны тістегенде ғана қытырлап іші бөлініп тұрады сонда білесің слоенный екенін
Aizhantabyn
жаным такая)))) ванилин дәмі онша емес қой, сосын ашы боп сезілмеді ме? )))
rakisheva
Сыртында «Ванилин» деп тұрған бірақ дәмі тәттііііі болды ғой
Gastarbaiter
'Сүзбе дегеннен ақ айналып өтіп жүр едім қорқып, ашып қалсаи...' Маргарин екі жүз грам, ұн екі стақан.
Жылына бір рет жеуге болатын каллориялық бомба екен))
Салауатты тамақтың рецептілері болса, бөлісіңдерш, қантсыз, ұнсыз май маргаринсіз желательно.
zhuldyz88
 tamasha mmmmmm jegim kep jatir isteimin mindetti turde