Іле Алатауына саяхат

Бүгінгі күн әдеттегіден өзгеше болды. Тілшілер қауымы болып ертемен Іле Алатауына қарай жолға шықтық.Мақсатымыз мақала қылып жазатын дүиелерді суретке түсіру. Бұрын соңды бұл тауды жақыннан көрмеген екенмін.

Әркім өзі жақсы білетін өсімдіктері жайлы жарыса айтып келе жатқанда бірталай жерге келіп қалыппыз…

Бір кезде бәріміздің назарымыз бір жаққа қарай бұрылды…
Әрі қарай

Аптасына кемінде жеті рет ашып, қарайтын сайттар тізімі

Ал сол кезде...: Аптасына кемінде жеті рет ашып, қарайтын сайттар тізімі
12 наурызда әлемдегі сайттар саны, домен бойынша
дереккөз: Nominet
инфографиканы үлкен өлшемде көру үшін сілтемеге өтіңіз

Уа, ағайын, әлеуметтік желілердегі, не дос-жаран, тамыр-таныс, әріптестеріңіздің чатта ұсынатын сілтемелерінен бөлек, әр күні тікелей адресін жазып, кіретін 10 сайттың тізімін пікірге жазайықшы.
Ішінде қазақ сайттары бар ма екен, болса нешеу, керектің қолданушыларына қандай мазмұндағы сайттар өтеді екен, осы турасында біле отырайық.
Көрсеткен сайтқа не себепті тұрақты түрде қайта оралатыныңызды да жаза отырыңыз.
Тізімді 10 сайттан асыруға болады, бірақ кемітуге болмайды
Әрі қарай

Бүгінгі бала ертеңгі кім?

Отбасы – қоғамның бір бөлшегі болса, отбасындағы әрбір бала – қоғамның бір мүшесі. Балаңыздың тұлға болып қалыптасып, өмірден өз орнын табуы үшін қандай әрекет жасап, қандай тәрбие беріп жатырсыз? Көптеген жұмысбасты ата-аналар бала тәрбиесін балабақша еншісіне қалдырады. Бұл қаншалықты дұрыс?
Әрі қарай

Көз моншағың мөлдіреп қарай берші

Өлеңге әркімнің-ақ бар таласы...: Көз моншағың мөлдіреп қарай берші
Мұң аққандай аспаннан әр күн таңнан —
Жылатқандай мен сені жаңбыр тамған.
Маған арнап жолданған әуез күтем
Самал арбап, жел түрткен әрбір талдан.

Бойда барым — тұнған шер, тұнған шемен,
Ойламағын келді деп бұл дәл сенен.
Әзірге ұнап, жанарды жаулағанмен,
Қазір бірақ қорқамын бір нәрседен:

Мас еткенің қылықпен жанға дем бе —
Паш етпедім атыңды таңғы әлемге…
Менікіндей жүрекпен күмәнданам,
Сенікіндей шын сезім бар ма менде?
Әрі қарай

2012 жылдың соңғы сайты: KerekNews - Латын әліппесімен жаңалықтар сайты

  • KazNET


www.kereknews.kz

KerekNews — тек қана латын әліппесімен берілетін жаңалықтар сайты.

Мақсат латын әліппесіне қызықты жаңалықтар арқылы көз үйрету, латын әліппесін кеңінен насихаттау.

Әзірше ақпараттық қолдау ғана болғанымен алдағы уақытта сайтымызда басқа да көмекші құралдармен бөлісетін боламыз.

Бізбен бірге болыңыз!
Әрі қарай

Испания - Еуропаның футбол королі!



 

Испания — Италия — 4:0 (2:0)
Голдар: Силва 14', Альба 41', Торрес 84', Мата 89'

Испания: Касильяс, Арбелоа, Пике, Рамос, Альба, Хави, Бускетс, Алонсо, Силва (Педро 59'), Иньеста (Мата 87'), Фабрегас (Торрес 75')

Италия: Буффон, Абате, Кьеллини (Бальдзаретти 21'), Бонуччи, Барцальи, Пирло, Маркизио, Де Росси, Монтоливо (Мотта 57'), Кассано (Ди Натале 46'), Балотелли

Ескертулер: Пике 25', Барцальи 45'

«Олимпийский» стадионы, Киев
Төреші: Педру Проэнса (Португалия)
Әрі қарай

Орамжапырақтан жасалған голубцы


Суреттің сапасы нашар болғанына ренжімессіздер! Бұл менің алғашқы постым!
Сайттың аты айтып тұрғандай керекші қыз-келіншектерге көмегі тиер деген оймен өзім дайындаған голубцыдың (қазақшасы қалай екенін білмеймін) мәзірін жазбақпын.
Қажет заттар тізімі:
— 500 гр тартылған ет (фарш)
— 1 үлкен орамжапырақ;
— 0,5 стақан күріш;
— 1 сәбіз;
— 2-3 тал сарымсақ;
— 1 үлкен пияз
— 2 орташа қызанақ
— Тұз
— қара бұрыш
Соус үшін:
— 1 ас қасықтомат соусы немесе кетчуп
— 2 ас қасық қаймақ
— Су (қажетінше)
— Тұз (қажетінше)
Дайындалуы:
Алдымен орамжапырақты жапырақтарынан айырып аламыз. Сосын әрқайсысын бөлек-бөлек ыстық суға 2-3 минут қайнатамыз. Немесе орамжапырақтың екі жағындағы түйінін пышақпен алып тастап, бүтіндей ыстық суда ұстауға болады. Содан кейін жапырақтарын даралап аламыз.
Пияз бен сәбізді 3-4 минут табада қуырамыз. Күрішті шала пісіріп аламыз. Сосын тартылған етпен осы аталғандарды араластырамыз, үстіне сарымсақ пен қызанақты және қажетінше бұрыш пен тұз қосамыз. Жақсылап араластырамыз.
Дайын болған қоспаны орамжапырақтың жапырақшасының ортасына саламыз да, жан-жағы жабық болуын қадағалап ораймыз. Қалған жапырақшалар мен қоспаны дәл осы әдіспен жасаймыз.
Соустың дайындалуы:
Томатсосусын(мен осыны пайдаландым) сметанамен араластырамыз. Қажетінше тұздаймыз да су қосамыз.
Терең қазанға оралған голубцыларды салып, тығыз орналастырамыз. Үстіне соусты құямыз. Соус голубцыды жауып тұруы керек. Қақпағын жауып, 40 минутқа асты жай отқа қоямыз.
Дастарханға берген кезде үстіне қаймақ қойып, көк шөптермен әрлейміз. Астарыңыз дәмді болсын!
Әрі қарай

Өнердің бағасы

Біздің мәдениет, өнер саласында жүрген еркелеріміз бен серкелеріміз өнердің шынайы бағасын ұмытқан тәрізді. «Шоу битзнесті қалай дамытамыз?» деген сұрақтарының астында көбісі өзінің қалтасына қаншалықты көп ақша түсетінін есептеп отыратын болар?! «Шоу бизнес, шоу бизнес» деп айқайлап жүріп халықтың көңілін, қалтасын ұмыта бастағандай. Қазіргі кетіп бара жатқан бағыттарымен шоу бизнестері қашан дамитынын біле алмадым.Білерім, мәдениетіміз бен өнеріміздің тұралап қала берері анық. Әншілерден сұхбат алып отырған тілшілер көбіне мынандай сұрақты қояды:«Сахнада қазір әншілер көбейіп кетті. Бұл жақсы ма, жаман ба?».
сәйкесінше жауабы былай болып келеді:" Иә, кімнің ақшасы бар сол әнші болып кеті ғой."Ұялмаған әнші болады деген".Бірақ, уақыт өте келе халық өзіне керектерін іріктеп алады".Осындай, сұхбаттарды көріп, оқыдыңыздар көбіңіз. Ендігі менен қойылар сұрақ.
Халық таңдауын жасады ма?
Әрі қарай