Қатпар құйрық
Қой құйрығынан дайындалған тағам. Аты қалай екенін білмедім.
Пісірілген құйрық майды салқындатып аламыз да жұқалап жалпағынан кесеміз.
Майдалап сарымсақ турап аламыз да оған қызыл, қара бұрыш және майонез қосып
жақсылап араластырамыз.
Енді дайын қойыртпаны тілімделген майға жағып қайта қатпарлаймыз. Арасына
қалауыңызша шұжық қоссаңыз да болады.
Соңында тоңазытқышқа саламыз да біраз уақыт салқындатамыз. Бітті. Пышақпен
қыршып ал да жей бер. Қосқан бұрыш, сарымсақтар майдың жүрек айнытатын қасиетін
азайтып тастайды. Тымау, сымаудың алдын алуға жақсы пайдасы бар.
ал, сендер құдандалы болған қазақтардың неге құйрық-бауыр жейтінін білесіңдер ме?
Бала кезден құйрық майдың өзін де, иісін де басқасын да көтере алмаймын.
Иттің ішіне май жақпайды дейді. Енді… қисынға келеді, қанша дегенмен Грин Догпын ғо
Өркеш, Жал-жая десе, во міне басқа әңгіме.
Жаңа туған нәрестені анау мынаумен емес, осы маймен сылаған мың есе пайдалы. Майды жаман демеңдер
Енді қызымның көтенінен басқа иіскейтін тәуір жер қалмады.
Бірақ тандыр самсаға салынған құйрық майдан ұшынып көрмедім әзірге. Сырт көрінісі жынды екен. Жұқа тілімдерге тіліп, нанмен жегенге мықты шығар деп отырмын.