Сервировканың қыр - сыры.
Толық сервировканы күнделікті өмірде қолданатын біздер Елизавета патшайым емеспіз, бірақ білгенге — маржан. Мүмкін бір күні керек болар.
Сервировка жасап берілген қарапайым тамақтың өзі әдемі көрінеді.
1. Майға арналған пышақ
2. Нан мен майға арналған табақша
3. Қасық (сұйық тамаққа)
4. Теңіз өнімдеріне арналған шанышқы
5. Теңіз өнімдеріне арналған пышақ
6. Ет пен салаттарған арналған шанышқы (екінші тағам, қою тамаққа)
7. Ас пышақ
8. Декоротивті табақша
9. Сорпа табақшасы
10. Десерт қасығы
11. десерт шанышқысы
12. Суға арналған стакан
13. Шампанға арналған бокал
14. Қызыл шарапқа арналған бокал
15. Ақ шарапқа арналған бокал
Дастарханға сервировканы жасадуың өз реті бар:
— алдымен фарфор ыдыс
— кейін шанышқы-қасықтар
— сосын ғана шыны стакандар мен бокалдар қойылады.
Қосымша тағам және сорпа тағамдарына май мен нанға арналған табақша, ал оның жанына қол шаятын тостаған қойылады. Бұл тостағанды теңіз өнімдері ұсынылса, қолды шаюға арналған. Тостаған ішіне жылы су және лимон тілігі немесе жалбыз жапырағы салынады.
Сұйық сорпаларға арнайы сорпа чашасы, ал пюрелі сорпаға табақша қойылады.
Сервировка жасап берілген қарапайым тамақтың өзі әдемі көрінеді.
1. Майға арналған пышақ
2. Нан мен майға арналған табақша
3. Қасық (сұйық тамаққа)
4. Теңіз өнімдеріне арналған шанышқы
5. Теңіз өнімдеріне арналған пышақ
6. Ет пен салаттарған арналған шанышқы (екінші тағам, қою тамаққа)
7. Ас пышақ
8. Декоротивті табақша
9. Сорпа табақшасы
10. Десерт қасығы
11. десерт шанышқысы
12. Суға арналған стакан
13. Шампанға арналған бокал
14. Қызыл шарапқа арналған бокал
15. Ақ шарапқа арналған бокал
Дастарханға сервировканы жасадуың өз реті бар:
— алдымен фарфор ыдыс
— кейін шанышқы-қасықтар
— сосын ғана шыны стакандар мен бокалдар қойылады.
Қосымша тағам және сорпа тағамдарына май мен нанға арналған табақша, ал оның жанына қол шаятын тостаған қойылады. Бұл тостағанды теңіз өнімдері ұсынылса, қолды шаюға арналған. Тостаған ішіне жылы су және лимон тілігі немесе жалбыз жапырағы салынады.
Сұйық сорпаларға арнайы сорпа чашасы, ал пюрелі сорпаға табақша қойылады.
Сол қолғамед, оң қолғамед, каркадэны шәйді үш ұрттап барып жартысын тісеу керек деп отырғаннан миым ашид нақ. Құй, сал, іш, же — міне тастарқанның сәні! Әдісі маңызды емес.
Пост үшін ырысбек, біліп жүреміз енді
«Чайник алдың ба, нееее? күшті екен» де. бірден оргазм болады
Көңіліңізге кір толып қапты. Шуақ шашыңыз бу күнәхар әлемге! Шуақ!