татарлар. эляш.

Қамыр:
-су 1 кесе
-тұз шәй қасық
-7 ас қасық сұйық май
— сүт 1 кесе
— 1 шәй қасық ашытқы
— 1 жұмыртқа
— ұн (жұмсақ қамыр болғанша)

Қоспа:
— ет (жылқы еті, сиыр еті) — 0,5 кг
— құйрық май — 200 гр
— пияз — 300 гр
— картоп — 300 гр
— тұз, қара үгітілген бұрыш (талғамға сай)

Қамырды илеп, ашытамыз. Сосын, одан кәдімгі биляш жасаған ұқсап майда зуала қып, жаямыз. Ішіне қоспаны салып, бүгеміз. Бетіне қақпаша жасаймыз.
180 гр ыстық пешке 15 минутқа саламыз, сосын шығып қақпағын кесіп әр бір эляш ішіне 1 ас қасық сорпа (немесе су) құямыз. Қақпағын жауып тағы 30 минут пісіреміз.

З.Ы. Бетіне дайын болған соң май жағамыз. Жұмыртқаның сарысын жақпаудың амалы)))



Бөлісу:

20 пікір

Marationok
Дәмді екен, негізі татардың астары тәтті болады деп естідім. Сосын, қанша оқып жүріп әлі ұқпадым «сұйық май» деген не өзі?
Aizhantabyn
растительное масло (ақ май, пісте май, зәйтүн майы)
Marationok
сұйық майды «жидкий» деп жүрмін ғой
Kipshakkyzy
шемішке май немесе шімішкі май деп те айтады
Marationok
күнбағыс майы ше? Шедевр деген майдың сыртында жазылған еді ғой
aikarakoz
ше? ше? ше?
Қыпшаққызын аңдаған Маратионок
Marationok
қайта керісінше, ол мені аңлып жүрген сияқты
Kipshakkyzy
Кет ары! Мен бе аңдыған сені.Еее, бірақ, бауырым репрессияның құрбаны болып кеткенің болмаса.Жақсы адамсың ғой негізі.
Marationok
рақмет, ұсссстазым менің, жалпы сен сондай сүйкімдісің
satibaldi
Дәмді екен
Құлақ-шеке гидравликасының барлық шлангілерінің барлығынан атты нақ
aikarakoz
Эляш?  Эльвира деген атқа қатысты бірдеңе ма деп ойладым
katipash
түрі ұнап тұр бәрінен!
Marationok
сен де өз түріңді жария ет енді, оның болмайды ғой
araika
Керектің асханасы көптен бері жұмыс істемей қалып еді… Рахмет!