Корей асханасынан: Кимпап (үй жағдайындағы)
Корей сериалдарын көретіндер кимпаптың не екенін біледі, қазір қалалардағы тамақтану орындарында да жиі сатылады. Мен сіздерге үй жағдайында өзімнің жасайтын кимпапымды ұсынамын, оңай әрі тез. Негізінде оның ингредиенттері әр түрлі, әркім өзі қалағанын қосады. Біздің отбасымызда ешкім ащы тамақтарды ұнатпайтын болғандықтан, мен де ешқандай ащы соустарсыз өзімше істедім. Жалпы қалай істеуді корей тобында оқитын құрбымнан үйренгенмін. Кимпаптың мағынасы: ким – теңіз балдыры, пап – күріш. Осы үй жағдайындағы кимпапқа керекті заттар:
Теңіз балдыры немесе теңіз капустасы деп аталады. Орысшасы морская капуста(водоросль);
Күріш — екі кесе;
Сәбіз- 3-4 дана
Қияр – 5-6 түйір
Жұмыртқа – 3-4 түйір;
Краб таяқшалары – 5-6 дана
Ет немесе шұжық
Теңіз балдырын (нори) «Корей» азық-түлік дүкенінен сатып алдым. Бір пачкасы 300 теңге тұрады, ішінде 10-ы бар.
Мен еттен де, шұжықтан ( «Мусульманская») да жасадым. Күнжіт қосу керек күрішке, менде болмады. Сонымен…
1. Күрішті жеке суға пісіріп аламыз.
2. Қияр, сәбіз, краб, жұмыртқаны ұзынша қылып тураймыз.
3. Ет немесе шұжықты да солай тураймыз.
4. Теңіз балдырын жайып, үстін жылы қайнаған сумен сылаймыз.
5. Күріштен бастап, үстіне кезек-кезек басқа ингредиенттерді саламыз.
6. Енді рулет сияқты ораймыз, сонда мынадай болады.
7. Енді рулеттерді жеке-жеке алып, бөліктерге бөлеміз.
8. Кимпап дайын
Алғашқысы етпен
Мынау шұжықпен
Өзімше жан-жағын фримен, қызанақпен әдемілегенім
Ескерту: Және соңында үстіне соя соусы қосылады, дәл қазір менде болмай қалды. Тұзды көп қосудың қажеті жоқ, мен күрішке ғана салдым, өйткені теңіз балдырының өзі тұзды. Алдында жасағанда тұздалған қиярдың сөліне ингредиенттердің бәрін алдын ала салып қойып, дәмді болсын деп едім, бірақ онша болмай шықты.
Пысы: Екі күн жасадым, бірінші күні құрбыммен, екінші күні өзім. Ең жақсы деген суреттерін таңдап алдым. Сіз бұдан да жақсы дайындай аласыз=)
Жарайсың.
жапондар күрішке тұз қоспайды.
Қолдарың дерт көрмесін, мадиссс
үйреніп кетесің бірнеше рет жасағасын.
Ана кимбапты орағанға арнайы бамбуктен жасалған зат болады соны ал кәріс тауарлары магазиндерінен.
Сол құрал болмағасын, сенде ана кимбап бостау боп кеткен, содан да ажырап жатыр шеті.
Сосын ішіне қосқан заттарыңды біркелкілеп орналастырсаң шетіне ығысып кетпей әдемі шығады.
Бірақ менше сендегі проблема ана орайтын бамбуктың болмаға нынан сондай шығып қалды. Үйдегі жасалған нәрсе үшін жап-жақсы. дәмі жақсы шықса болды ғой
пысы. ана теңіз капустасын біраз сулау керек деп айтыппед саған үйреткенде?
мында мен ойлам отрм, күріш тым езілінкіреп піскен, күрішті рисоваркада пісіре алмасаңыздар, алюмини кастрюлге жуып салып, таза суда 30 мин қайнатар алдында тұрса, сосын шынтақ саған кезде жарты шынтақ сулы болса, міне күріш мықты пісетін болады да кимбап қатты жақсы шығад
ну Очм Корея, Ким Хён Чжун
бармақ, саусақ батырып дейміз біз
Сіз де мадиссіз
Есмеральда, рахмет не жасағанымды қазір біліп отырмын
Әлі де жасап үйренетін екен
Жанна, суши жасау білесің? Осы жақтағы японка қыздан сұраған едім, білмеймін дейді
мен сол қызылшаны сағынам жапондарда жоқ ондай…
ішіне не салғансың?қызылша мен сәбізден бөлек, ақ зат не нәрсе?
Мен үйде суши жасағанда ішіне қияр, крабы, тунец салатқа арналғанын саламын көбіне, келесіде ілермін сюретін. Үйге барғанда жасайм ғой Инш.
Қыздар егер мені пикникке шақырсаңдар жасап апарам деп сөз беремін
Kyzylwany dim da supermarketten tabuga bolmai ma? Myna jakta kop narseler jok koi, birak sol import magazinderden tabuga bolady, al kyzylwa jektilikti
Былай Токиодан іздесе табуға болад деп естігем бірақ менікі сияқты провинцияда қайдан болсын
аа сельд екен ғой
негізі сушиге ондай зат қоспайды, қатты дәмі шығатын зат қосылмайды. сол үшін де шикі балық қосатындары, сосын кәрістер асылған ет қосад, ал дәмдеуіш ретінде соя соусы.
мен сүйем барлық әлемді, оның ішінде Кореяны ну енд андай жақс көрем