Үй жағдайында...
Сәлем бердік ағайын! Жақсылап жайғасыңыздар! Бүгін мен сіздерге сауда орталығы мен дүкендерден, көбіне сатып алатын сушки мен орешки (жаңғақтар) жасап көрсетемін. Сушки — тәттілігі аз, шәймен ішуге жақсы келетін орыс асханасының дәмі. Ал, орешки (жаңғақтар) — керісінше, өте тәтті дәм, әсіресе бала кезде мұны көп пісіріп, жейтінбіз. Сонымен, бастайық!
Сушки
Құрамы: 1 құты (банка) қойылтылған сүт (сгущенное молоко), 2 жұмыртқа, 1 шымшым тұз, аздаған ванилин, 50г маргарин (сары май), сірке суына басылған ас содасы және 500-600г ұн (қамыр қолға жабыспағанша).
1. ТАЗАЛЫҚ!
2. «Бисмилләәһир-рахмаанир-рахиим» деп, Алланың атымен бастаймыз міндетті түрде!
3. Қойылтылған сүт, маргарин, тұз, ас содасы, жұмыртқа, ванилинді қосып араластырамыз.
4. Осы қоспаға ұнды елеп саламыз да, қамырды илеп бірнеше минутқа жауып қоямыз.
5. Қамырды аз-аздан үзіп, жіңішкелеп, шеңбер жасаймыз.
6. Бетіне жұмыртқаның сарысын жағамыз.
7. Енді осыны ыстық пешке қойып пісіреміз.
8. Міне, сушки де дайын болды.
Енді, орешки дайындаймыз. Ең бастысы, сізде «орешница» (жаңғақ салғыш) болу тиіс.
Құрамы:
— қамырға: 200г маргарин (сары май), 3 жұмыртқа, 1 шымшым тұз, 150г қант, аздаған ас содасы мен 500-600г ұн. Сонымен қатар, 1 құты қайнатылған қойылтылған сүт (вареное сгущенное молоко) пен жержаңғақ қажет. Бастайық!
1. Қамырдың заттарымен жұмсақ етіп қамыр илеп аламыз да, бірнеше минутқа жабық күйде ұстаймыз. Ол уақыт аралығында біз «орешница»-ны газ плитасында қыздырамыз. Қамырды аз-аздан үзіп, тегіс домалақтаймыз. Осы домалақтарды «орешница»-ға саламыз.
2. Енді «орешница»-ны жауып, қатты қысамыз. Сол кезде ішіндегі қамыр жайылып, жаңғақ формасына келетін болады. «Орешница»-ның екі бетін кезек-кезек газға қыздырамыз.
3. Қызарып піскен жаңғақтарды алып, келесі қамырды салып, осылай жалғастыра береміз. Сонда әп-әдемі екіге бөлінген жаңғақтар шығады. Артық жерлерін алып тастаймыз.
4. Енді жаңғақ ішіне салатын тәттімізді дайындаймыз. Ыдысқа қайнатылған қойылтылған сүтті қосамыз, арнайылап дайындалған жержаңғақ қосамыз. Жержаңғақты алдымен 1-2 минут қуырамыз, қабығы сонда тез аршылатын болады. Тазалап, оқтаумен үгітеміз. Сосын екеуін араластырып жаңғақ арасына салатын тәттіні дайындаймыз.
5. Енді, жаңғақтар арсына тәттіні салып, жаңғақтарды беттестіріп жабыстырамыз.
6. Міне, жаңғақтар да дайын!
Астарыңыз дәмді болсын, ағайын! Дастархандарыңыздан дәм кетпесін!
Пы.Сы. Осымен жұмыс аяқталды, біраз шыдам керек. Әйтсе де жасаған тәттілеріміз өте дәмді болды. Әрине, дүкеннен сатып алғандай емес…шыдам жетпей жатса «Сатып ала салу керек еді» деуіңіз мүмкін, бірақ аяғында өте жақсы нәтижеге жететініңізге сенімдімін!
Сушки
Құрамы: 1 құты (банка) қойылтылған сүт (сгущенное молоко), 2 жұмыртқа, 1 шымшым тұз, аздаған ванилин, 50г маргарин (сары май), сірке суына басылған ас содасы және 500-600г ұн (қамыр қолға жабыспағанша).
1. ТАЗАЛЫҚ!
2. «Бисмилләәһир-рахмаанир-рахиим» деп, Алланың атымен бастаймыз міндетті түрде!
3. Қойылтылған сүт, маргарин, тұз, ас содасы, жұмыртқа, ванилинді қосып араластырамыз.
4. Осы қоспаға ұнды елеп саламыз да, қамырды илеп бірнеше минутқа жауып қоямыз.
5. Қамырды аз-аздан үзіп, жіңішкелеп, шеңбер жасаймыз.
6. Бетіне жұмыртқаның сарысын жағамыз.
7. Енді осыны ыстық пешке қойып пісіреміз.
8. Міне, сушки де дайын болды.
Енді, орешки дайындаймыз. Ең бастысы, сізде «орешница» (жаңғақ салғыш) болу тиіс.
Құрамы:
— қамырға: 200г маргарин (сары май), 3 жұмыртқа, 1 шымшым тұз, 150г қант, аздаған ас содасы мен 500-600г ұн. Сонымен қатар, 1 құты қайнатылған қойылтылған сүт (вареное сгущенное молоко) пен жержаңғақ қажет. Бастайық!
1. Қамырдың заттарымен жұмсақ етіп қамыр илеп аламыз да, бірнеше минутқа жабық күйде ұстаймыз. Ол уақыт аралығында біз «орешница»-ны газ плитасында қыздырамыз. Қамырды аз-аздан үзіп, тегіс домалақтаймыз. Осы домалақтарды «орешница»-ға саламыз.
2. Енді «орешница»-ны жауып, қатты қысамыз. Сол кезде ішіндегі қамыр жайылып, жаңғақ формасына келетін болады. «Орешница»-ның екі бетін кезек-кезек газға қыздырамыз.
3. Қызарып піскен жаңғақтарды алып, келесі қамырды салып, осылай жалғастыра береміз. Сонда әп-әдемі екіге бөлінген жаңғақтар шығады. Артық жерлерін алып тастаймыз.
4. Енді жаңғақ ішіне салатын тәттімізді дайындаймыз. Ыдысқа қайнатылған қойылтылған сүтті қосамыз, арнайылап дайындалған жержаңғақ қосамыз. Жержаңғақты алдымен 1-2 минут қуырамыз, қабығы сонда тез аршылатын болады. Тазалап, оқтаумен үгітеміз. Сосын екеуін араластырып жаңғақ арасына салатын тәттіні дайындаймыз.
5. Енді, жаңғақтар арсына тәттіні салып, жаңғақтарды беттестіріп жабыстырамыз.
6. Міне, жаңғақтар да дайын!
Астарыңыз дәмді болсын, ағайын! Дастархандарыңыздан дәм кетпесін!
Пы.Сы. Осымен жұмыс аяқталды, біраз шыдам керек. Әйтсе де жасаған тәттілеріміз өте дәмді болды. Әрине, дүкеннен сатып алғандай емес…
Дәмеленіп қалам осы постыңа қарап, тамақаа
кідааай, бәрін плюстап тастапсыз даЧіDamdi korinedi, suwkige sguwenka kosatynyn bilmeppn, rahmet