Таңқурай тосабы)
Бүгін малинадан варенье жасадық.Таңқурай тосабы деп жазып қойдым, бірақ біз ешқашан олай атамағанбыз.Малинаның вареньесі дейміз.Қыста жеген рахат!
Малинаны жудық
1 ыдыс малинаға 1 ыдыс қант саламыз
Эмаль не тот баспайтын ыдысқа салып,2-3 сағатқа қоямыз
Шырыны шыққан соң азырақ отқа қоямыз,қанты еріген соң, көбірек отқа қойып,қайнағанша ағаш қасықпен арластырып тұрамыз.
Қайнаған соң, отын аздатып,10-15 минут ұстаймыз да, көбігін алып, таза банкаларға саламыз)
Мынау соңғылары, жалпы 19 литр шықты)))
Малинаны жудық
1 ыдыс малинаға 1 ыдыс қант саламыз
Эмаль не тот баспайтын ыдысқа салып,2-3 сағатқа қоямыз
Шырыны шыққан соң азырақ отқа қоямыз,қанты еріген соң, көбірек отқа қойып,қайнағанша ағаш қасықпен арластырып тұрамыз.
Қайнаған соң, отын аздатып,10-15 минут ұстаймыз да, көбігін алып, таза банкаларға саламыз)
Мынау соңғылары, жалпы 19 литр шықты)))
Земляниканың да қазір піскен шағы. Персик, абрикостан қайнатуға болады. Қанттың келісі 210 т. бізде
Сары кружкіңді көріп бізде де болғаны еске түсіп кетті. Кішкентай кезімде.
шайдық деген жөн болар иә.
Жалпы бұндай ақпарат әйелзатына қажетті. Что, где почем деген
даойла" деген осы. Маған құлпынай тосабы да ұнайдыуақыты да өтіп кетті, енді тек күзгі қара өріктің пісетін уақытын күтіп жүрмізЖалпы жейсің де жүресің ғұә