Мұз - су...

Егерде күнде 1-2 стаканаосындай су ішіп тұрсаңыз көңіл күйіңіз айтарлықтай оңшалады. Жүрек қызыметі дұрысталып, арқа және бас қантамырларының жұмысы реттеледі. Қан құрамы мен бұлшық еттердің жұмысы жақсарады. Еріген судың аса пайдалы кездері тамаққа тоқтау қойып немесе аштықпен емделу уақыты. Ол токсиндерді тез шығарады.
Қыста еріген суды даярлау тым оңай. Эмальданған ыдыста немесе үлкен пластикалық шөлмекке(аузы кесілген болсын) краннан алынған суды құясызда балконға қойсаңыз болды. Кейін ерітесізде керегіңізше іше бересіз.
Су құбырының суын қатырар алдында қайнатудың қажеті жоқ. Қатыру — суды тазалаудың қайнатудан гөрі ұтымды әдісі…
Ыдыстың ернеуіндегі қатып тұрған мұз — мөлдір және таза-бұл ең жеңіл су. Түрлі қоспалардан тұратын ауыр судың қатуы ұзағырақ болады да, мұзы ортасына қарай жиналады. Мұздың түсіне қарап ақ ажырата аласыз — ол ақшыл көбіктенген түсте болады. Ерітіу кезінде таза мұзды бөліп алу керек. Ол үшін қатқан мұз кесегінің ортасына ыстық суды құймалсаңыз болды.
Еріген суды өзгеріске ұшыраған кристаллдық құрылымы(күйі) «жадында» тұрған кезінде бірден ішу керек. Ол суда тамақ жасауға болмайды — қайнаған кезде кристаллдық күйі өзгеріске ұшырайтындықтан қасиеті жоғалады. Таза мұзды(қоспалары жоқ жері) кішкене бөліктерге бөліп мұздатқышта сақтауға болады. Қажет болған жағдайда қолдану үшін. Құбыр суының орнына бұлақ суы немесе шөлмектердегі минерал суларды да қатыруға болады.
Бұл әдістемені қолданар алдында дәрігерден міндетті түрде кеңес алған жөн!
4-5 жылдай су келмей жайыққа узіле жаздаған еді, орысқа да жан керек болғасын биыл шлюздерін ашып, су жақсы келді.
Есік алдына бала ойнатуға шықсаң саңқ-саңқ еткен келіншектердің даусы: деген.
Біз өзіміз мұзды да жедік, қарды да жедік, топырақ та жедік ауырғанымыз жоқ осы.
Бала кезімде прос суға қарағанда қар тәттірек екенін аңғаратынмын