Мәзір: «Чебурек»

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»Чебурек (түрікше «çiğ börek») – түрік және моңғол халықтарының ұлттық тағамдарының бірі. Ашытқысыз қамырға ұсақтап туралған ет салындысын қосып, ыстық майда қуырып дайындайды. Ет орнына қой майы мен жуа, бұрыш қосып әзірлейтін түрі де кең таралған.

Менің нұсқамдағы чебурекке қажетті заттар:

Қамыр үшін:
  • 4 стакан ұн;
  • 0,5 шәй қасық қант;
  • 1 шымшым тұз;
  • 3-4 ас қасық сұйық май;
  • су (қамырдың иленуіне қарай).

Салынды үшін:
  • пісірілген тауық еті;
  • 2 дана жуа;
  • аскөк, тұз, бұрыш.

Дайындалуы:
Алдымен аталған заттармен қамыр илейміз. Қамыр қатты да, тым жұмсақ та болмауы керек. Ашытқысы болмағандықтан ұзақ күтпейміз, тек 10 минутқа жылы жерге бетін жауып қоямыз.

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Сол аралықта пісірлген тауық етін (дайын гриль пайдаландым) және аскөк, жуаны ұсақтап тураймыз. Аскөктің көп болғаны жақсы. Тұз, бұрыш басқа да дәмдеуіштермен дәмін келтіреміз.

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Салынды дайын болған соң, қамырды бірнеше кішкентай бөліктерге бөліп жаямыз. Қамырдың жұқа жайылғаны дұрыс.

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Қамыр арасына салынды салып, жиектерін шанышқымен басып жабыстырамыз. Піскенде түрі де әдемі көрінеді әрі қамырдың салындысы шашырап кетпейді.

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Енді ыстық майға екі жағын аунатып пісіреміз.

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Сарғайып піскен соң чебуректің майын сіңдіріп алу үшін таза салфетка үстіне қойып алған жөн.

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»
Чебурек дайын, артық қалған қамырды ұзыншалап кесіп, былайынша да қуырып алсаңыз болады.
Ас болсын!

Аспаздық: Мәзір: «Чебурек»

П.С. Чебуректің қамыры жұқа және салындысында жуа мен аскөктің мол болғаны жақсы. Салынды ретінде пісірілген жұмыртқаны майдалап турап дайындауға да болады. 15 минут болмаса да, ең жеңіл әрі тез дайындалатын мәзір!
Бөлісу:

11 пікір

AKY
дәмді!
ken
майлы
AKA
Жоқ, майлы болса жабысып қалушы еді. Мен сеткаға, сосын барып салфеткаға қоямын.
asaubota
студент кезімде біраз жыл чийбөрекшіде жұмыс істедім. 5 минутта желінбесе суып кетеді. салқындай ұсыну ұят болатын. тек сол шыққан бойда желінуі керек. мына суреттерді көріп сол кездерді сағынып кеттім.
Marco
Астанада "Әли Баба" деген ресторан бар. Чебуректері мықты дегенге бардым. Енді дәәәәәәу бірдеңе алып келді. Қуанып қалдым, тоям деп. Шанышқымен түйреп қалып ем, іші толған ауа, пәшти еті де жоқ. Ренжіп қалдым. (((
AKA
 Сол үшін үйде дайындау керек.
AKY
Әли Бабаның шашлықтары ұнады маған. И әдемі жер.)))
sammita
АКА, қайдасың, тамағыңды сағындық))

қамырдың иін қандыру керек, сонда піскенде қамыры қытырлап, жұқа болып піседі. 1 қасық қант қосса өзгеше дәм береді.
satibaldi
Әлгі Арыстан Бабты жағалап түнейтін ширкшілердің жазбасы ғой мынау!