Сыраны қалай ішу керек?
Жазда салқын сыра алконавттардың сүйікті ішімдігі. Ең көп ішілетін алкогольді ішімдік түрі де осы сыра. Бірақ, сыра өте ерке мінезді ішімдік. Еркелігін көтере алмай көп жағдайда ертеңіне бас ауырып, құсып және бұттан кетіп жатады. Бұның барлығы сыраны дұрыс ішпегендіктен. Сыраны қалай ішу керек? Бірге қарап көрейік:
Дұрыс ыдыс
Сыра ішу үшін бокал, күрешкі, стакан және т.б ыдыстар жарай береді. Тек ыдыс металл және пластмассадан жасалған болмауы керек. Бұл екеуі сыраның құрамын өзгертіп жібереді. Ыдыс формасы маңызды емес, тек жандары тегіс болуы қажет сыра әдемі ағуы үшін.
Араластырма
Сыраны ешқашан басқа ішімдікпен араластырмау керек. Тіпті басқа сыра түрімен де. Құрамдары әр түрлі сыра немесе ішімдікпен организміңде конфликттер басталады. Нәтижесін өзің көрген шығарсың талай рет.
Температурасы
Сыраның температурасы 5-10 градус болуы керек. Ең дұрысы 6-8 градус. Бұдан төмен температурада сыраның дәмі кетеді, бірақ салқындатып дәмін қайтадан қалпына келтіруге болады. Ал егер 10 градустан жоғары болса дәмі де ароматы да жойылады. Сыраны жылытуға да, тез салқындатуға да болмайды. Мұздатқышқа (морозильник) сыра қоймаңыз.
Көбік
Жақсы сыраның көбігі аппақ болады, қаймақ түстес және ешқандай көпіршіксіз. Көбігі жақсы шығуы үшін ыдыс та таза болуы керек, ешқандай май қалдығы болмауы қажет.
Трансфер
Сыраны басқа ештеңемен араластыру былай тұрсын, оны тіпті бір ыдыстан басқа ыдысқа құюға да болмайды. Шайқауға да болмайды. Сыраның оттегімен реакциясын бұзуға болмайды яғни.
Ішу тәсілі
Сыраны бірден жұтып қоюға болмайды және бір кеш бойы бір бокалды сораптауға да болмайды. Мүмкін болса сыраны 3 жұтымда ішкен дұрыс. Алғашқы жұтымда жартысын, сосын қалған жартысының жартысын, одан кейін қалғанын ішіп тастау керек.
Не жеу керек?
Чехияда сыраға чипс, сухарик сияқтылар берілмейді екен. Мұндай нәрселер негізі қарынның шығуына себеп болады. Сыра ішу мамандарының пікірінше сыраның қасына ет берілген дұрыс немесе қуырылған / пісірілген балық. Ал тұздалған балықты көптеген сыра мамандары жарамсыз деп таныпты.
ЕСКЕРТУ: КерекИнфо алкогольді ішімдіктердің денсаулыққа зиянды екенін ескертеді және ешқашан алкогольді насихаттамайды. Бұл жазба маған ескертулерге бәрібір, мен сыра ішемін деген салауатсыз өмір салтын ұстанатындарға арналған.
Дұрыс ыдыс
Сыра ішу үшін бокал, күрешкі, стакан және т.б ыдыстар жарай береді. Тек ыдыс металл және пластмассадан жасалған болмауы керек. Бұл екеуі сыраның құрамын өзгертіп жібереді. Ыдыс формасы маңызды емес, тек жандары тегіс болуы қажет сыра әдемі ағуы үшін.
Араластырма
Сыраны ешқашан басқа ішімдікпен араластырмау керек. Тіпті басқа сыра түрімен де. Құрамдары әр түрлі сыра немесе ішімдікпен организміңде конфликттер басталады. Нәтижесін өзің көрген шығарсың талай рет.
Температурасы
Сыраның температурасы 5-10 градус болуы керек. Ең дұрысы 6-8 градус. Бұдан төмен температурада сыраның дәмі кетеді, бірақ салқындатып дәмін қайтадан қалпына келтіруге болады. Ал егер 10 градустан жоғары болса дәмі де ароматы да жойылады. Сыраны жылытуға да, тез салқындатуға да болмайды. Мұздатқышқа (морозильник) сыра қоймаңыз.
Көбік
Жақсы сыраның көбігі аппақ болады, қаймақ түстес және ешқандай көпіршіксіз. Көбігі жақсы шығуы үшін ыдыс та таза болуы керек, ешқандай май қалдығы болмауы қажет.
Трансфер
Сыраны басқа ештеңемен араластыру былай тұрсын, оны тіпті бір ыдыстан басқа ыдысқа құюға да болмайды. Шайқауға да болмайды. Сыраның оттегімен реакциясын бұзуға болмайды яғни.
Ішу тәсілі
Сыраны бірден жұтып қоюға болмайды және бір кеш бойы бір бокалды сораптауға да болмайды. Мүмкін болса сыраны 3 жұтымда ішкен дұрыс. Алғашқы жұтымда жартысын, сосын қалған жартысының жартысын, одан кейін қалғанын ішіп тастау керек.
Не жеу керек?
Чехияда сыраға чипс, сухарик сияқтылар берілмейді екен. Мұндай нәрселер негізі қарынның шығуына себеп болады. Сыра ішу мамандарының пікірінше сыраның қасына ет берілген дұрыс немесе қуырылған / пісірілген балық. Ал тұздалған балықты көптеген сыра мамандары жарамсыз деп таныпты.
ЕСКЕРТУ: КерекИнфо алкогольді ішімдіктердің денсаулыққа зиянды екенін ескертеді және ешқашан алкогольді насихаттамайды. Бұл жазба маған ескертулерге бәрібір, мен сыра ішемін деген салауатсыз өмір салтын ұстанатындарға арналған.
Яғни, маған
Сосын, бір қосарым: егер, мүмкіндік болып жатса, бір (һәм бірінші) бокал сыраны бір көтергеннен ішуге машықтанған абзал. Егер, ұзақ отырыс болатыны алдын-ала белгілі болса, әрине. Бір деммен ішілген бір бокал сыра, келесілерінің ләззатын асықпай сезінуге уа одан ерек назымдар алуға себепкер болады дүр. Тексерілген)
Бермегейіп тоқсандарда «Очагым әншейін, очагым сол» деп еркелетіп айтатын амиголар.
кім тез және көп ішеді деп жарысатынбыз, «до дна» деген өз алдына (арақ болмаса да)
Сыраны әкеле салысымен 1 сағатқа мұздатқышқа салып қоятын әдетім бар еді. Содан кейін алып, тозатқыштың ішіне саламын. Ішерден бірнеше сағат бұрын жасайтын әдетім еді.
Қазір екі айда бір бокал ішіп тұрамыз.
ПыСы: Сырадан қалай тез айығу жолынын осы эксперименттен кейін таптым.
бүйтіп қалған боларсыздар
Бірақ, Абзалға араластырмаған абзал!
Ал, негізі, нені қалай ішу емес, кіммен және қашан ішу ғой, маңыздысы. Мұның абзалдығымен a63a1 да келіседі деп ойлаймын…
және кіммен ішуіңе де байланысты әлбетте
«Салмақ қосамын десең, сыра іш» бір досым қоймағасын татып көргем… уопшым, ұнамады…
«ала ғой құлыным, мен арақ ішпесем ғой, бұл бала сағыз шайнамас еді» деп әйеліне ала көзбен қарапты
бір кісі кухняда арақ ішіп отыр. есіктен қызы сығалап:
— Папа, папа ана арақтың бөтелкелерін тапсырып нан алсам бола ма?
— Ал, ал. Мен болмасам аштан өлетін шығарсыңдар.
Сосын сыра ішкен адамнан соң дәретханаға кіру… ФУ!Питер Staut Beerында тұзы басымдау шұжықты /сасисканы/ қызыл етіп қуырыңқырап береді екен… сырамен қалай болатынын жолдастарым мақтады… рекамендеймін деу бәлкім артық шығар.
көшеде жүріп ішуге тыйым салады, ал егер кафеден ішіп шығып кетіп баратсаң «баклашкалар» ұстап ап қоғамдық орында «нетрезвый боп жүрсің» деп әңгіме айтады.
Оның үстіне кафелерде темкі шегуге тыйым салынған. значит қоғамдық орын, онда неге алькоголь ішкізеді. парадоксыңдыссс
Кез келген алқаш өз шамасын білем деп ойлайд.
мойва самое то
Араластырмау керек екендігін енді біліп жүретін болдым. балтикадан бастап, одан лайн брюға көшіп, кешті куинспен аяқтап едім, құрысын…
А бір рет қатты суық тиіп ауырғанда қайнатылған сыра іштім. Одан сұмырай нәрсені татып көрген жоқпын. біз жынды, оны өзін қайнатқанбыз ғой, сөйтсе, «водяная баня» жасап, шишасымен бірге қыздыру керек екен.
Қазір сүзілмеген «Белый медведь» мода болып жатыр. Құймалы «Эфеске» жетпейді бәрібір
Содан соң мектепте тоғызыншы сынып шамасында ғой деймін, қыздар жиналып қызығушылық үшін ішетін. Ал мен үйде қонақтардан қалған коньяк, виноны апарып беретінмін. Сол кездер қызық еді...)
Даяшы сыраға түкіріп жібермеген болар деп үміттенемін
Минскіде бір теп-темный сыра ішкеміз, градусы әжептеуір екен, аздап күйген карамельдің дәмі шыға ма…
Сыраны іше алмағандар столдың, орындықтың астына төкпегені абзал.
Бір тойда бір әпкеміз рюмкасындағыны шай қасықпен араластырып отыр. Сөйтсем, минералка құйып алып, соның газын кетіріп отыр екен. Құда балалар "іш" деп қолқалаған кезде өтірік «тартып жіберу» үшін.
ПС. Аузыңызға барған дәмі жаман нәрсенің бәрін жұта берсеңіз не боласыз? Әлгі дәмін көріп болып, «Блә, боқ екен ғой, баспағаным жақсы бопты» деген анек сияқты.
Немесе, сұрап құйғанша ұрып құй дейтіндер бар.