Мәзір: "Қуырдақ"
Сәлем бердік, достар! Керектің асханасына келмегелі біраз болыпты. Бүгін бұл "қателікті" түзеп жіберейін. Қуырдақтың мәзірімен таныстырмақ ниеттемін. Жалпы, мәзірдің құрамы мен дайындалуы көпшілікке таныс. Қосымша ақпарат артық болмас. Бастайық! :)
Тазалық және «Бисмилләәһир-рахмаанир-рахиим» деп, Аллаһтың атымен бастаймыз міндетті түрде! l-)
Құрамы:
Дайындалуы:
Қазанға сұйық май құйып, қыздырамыз. Етті турап, бауырдан өзгесін қуырамыз. Тұз салуды ұмытпаған жөн.
Сәбіз бен пиязды ұсақтап турап, қуырылған еттің үстіне саламыз. Бұрыш сеуіп, жәй отта бұқтырамыз.
Картопты турап, оны салмас алдында бауырды қосып қуырамыз. Сәл қуырылғаннан кейін картопты салуға болады. Үстіне жарты стақан ыстық су құямыз. (бұрын суды көп қосып жібереді екенмін)
Жәй отқа қойып пісіреміз. Қуырдақ дайын! Үстіне пияз турап ұсынуға болады.
Ас болсын! :)
P.S. Ағамнан күшті сыйлық! Енді менің балапандарым бар, яхуууу :))) Ол туралы кейінірек…
Тазалық және «Бисмилләәһир-рахмаанир-рахиим» деп, Аллаһтың атымен бастаймыз міндетті түрде! l-)
Құрамы:
- ет (бауыр, өкпе, жүрек т.б.)
- 4-5 дана картоп
- 2 дана пияз
- 1-1/2 сәбіз
- сұйық май, тұз, бұрыш
Дайындалуы:
Қазанға сұйық май құйып, қыздырамыз. Етті турап, бауырдан өзгесін қуырамыз. Тұз салуды ұмытпаған жөн.
Сәбіз бен пиязды ұсақтап турап, қуырылған еттің үстіне саламыз. Бұрыш сеуіп, жәй отта бұқтырамыз.
Картопты турап, оны салмас алдында бауырды қосып қуырамыз. Сәл қуырылғаннан кейін картопты салуға болады. Үстіне жарты стақан ыстық су құямыз. (бұрын суды көп қосып жібереді екенмін)
Жәй отқа қойып пісіреміз. Қуырдақ дайын! Үстіне пияз турап ұсынуға болады.
Ас болсын! :)
P.S. Ағамнан күшті сыйлық! Енді менің балапандарым бар, яхуууу :))) Ол туралы кейінірек…
өзіме ішкі органдардан көрі кәдімгі ет қосып дайындалған қуырдақ ұнайды, әсіресе қойдың қабырғаларынан жасалғаны
пысы. қазір қайдан, асханаға жақындамаймын. Жұмыстан келгенде бірінші мойнымды асханаға жаққа бұрамын, иісі мұрынға келмесе, көңіл күй 0 ге түсіп кетеді.