Тер шығарар

Алдап тұрған жоқпын. Бұл шынымен тер шығаруға көмектесетін пост.

Жақсылап сорпа ішкің келетін, бірақ, кәдімгідей үлкеееен тамақ істеуге ерінетін кездеріңіз болатын шығар? Ондайда мынау бір таптырмайтын ас. Қарапайымдығы да Джейми Оливер ұялып қалатын деңгейде.

Керегі бір уыс күріш.
Ас Кок жылдам тағамдар байқауы: Тер шығарар

Үйдегі кастрюль/қазанның біреуін алып, ішіне толтырып су құйып, күрішті салып, қайнатасыз. Тұз саласыз, бұрышты қалауыңыз білсін. Сатырлатып қайната берсеңіз, күріш он-он бес минутта піседі.

Енді майға бөктірілген сардина керек.
Ас Кок жылдам тағамдар байқауы: Тер шығарар
Консервіні ашасыз да, қайнап жатқан күріштің үстіне құя саласыз. Тағы екі минут, сорпа дайын. Анау-мынау емес, балық сорпасы. Терлеп отырып, бір тілім нанмен соғып алыңыз.

Айтпақшы, фантазияңыз бен шкафтағы ингредиенттердің молдығы мүмкіндік беріп жатса сорпаны түрлендіре түсуге болады. Ең жиі кездесетін варианты жуа мен картоп қосып жіберу.
Бөлісу:

77 пікір

Daniar-Alan
Өрт тақырыптар таңдап жүрсің соңғы кезде
asaubota
оххх, ұнады мына идея!

тек байқау шарттарына келуі үшін жасалған суреті керек еді.
Marco
Мен қазылар қатарындамын ғой  Сондықтан байқаудан тыс
asaubota
онда сенің орныңа уақытша бойдақ көршің жасап көріп, суретін қояр
Marco
Дабай. Негізі талай жасалған, талай желінген тағам. Тек суын тым көп қылып жіберме, майы шықпай қалады.
Daniar-Alan
уақытша бойдақ
мәжбүрбойдақ
dark_nazgul
өөөөйййй… сен де бір… түңіліп кеттім…
Marco
көтек?
dark_nazgul
енді… жетіп келсем...
Aldeken
алда байғұс-ай десейш… дееееееееп па?
edige
Неге сардини таңдағаныңызға тоқталсаңыз? Басқа консервілер болады ма екен?
Marco
Сардиннің өзі майлы, оның майға бөктірілген консервісі онан сайын майлы. Очм, сорпаның бетіне әдемі болып майы шығып тұрады. Килькамен де көргем. Бірақ, анау ұнаңқырады.
zholantai
консервіленген балық өнімдерін өзге ингредиенттермен араластыру ұнамайд,
AKA
Маған да. Сардинаға дейін де жақсы еді, сүт қосып көже жасай салуға.
zholantai
иә, сүтке жетпейд. қайнатылған күріш араласқан консервіленген балық, немесе консервіленген балық салынған қайнатылған күріш))))
asaubota
пельмен алғанша осы дұрыс сияқты. міндетті түрде істеп көрем, картоп та қосам шығар.
Marco
Ұнамай қалса боқтау жоғынан
Korkem
Бәсеее, майы прям бетіңізге шығып тұрад ғҰә
dark_nazgul
көп қылып зелень салып жіберсең, майы білінбей қалады.
Korkem
Марко быраттың бетіне ма?
dark_nazgul
енді… Марконың бетіндегі майға уайымдап отырсаң, салып жібер.
а так, мен «тер шығарардың» бетіне кілкіп шыққан майды айтқам.
Korkem
  әәә қайдан білейін, мен бұл «тер шығарарды» енді ғана біліп тұрм, жеп көрмегем)) Марко бырат үнемі жылтырап жүред, соған айтқаным ғой
dark_nazgul
Марко????? «Еуразияның» гримерларына втык.
Daniar-Alan
Марко быраттың бетіне ма?
 өлдім ойбаааййй
Marco
Егер, семіздігімді айтып тұрсаң, нағыз семіз уақытымды көрмегеніңе өкініп тұрмын
Korkem
Пошымыңыз қазіргі жасыңыз үшін норма, қарап тұрған қыз ғашық болардай-ақ. Мен жәй әшин… кешегі домбыра патиде «Тоқтаңыз сұлу қыз»ды әуелетіп тұрғаныңызда күнге шағылысып-ақ тұрғандай едіңіз)) соны әшин нетіп...))))
Marco
Қап, енді жампозым патиға жібермей қоймаса болғаны )))
dark_nazgul
Марко, ал енді комплимент пен «фи»-дің аражігін өзің ажыратып ал.
Marco
 Қартаяйын дедім бе, негізі сразу комплимент деп қабылдаппын-ей
Соңғы түзету:
kariim
Үйдегі әйел, Алла қаласа, 2-3 күнде тууға кеткелі жүр. Мынау мен істеп көретін-ақ сорпа екен. Түнгі 01:00-де ауыл шетіндегі дүкеннен сардина емес, килька табылып қалуы мүмкін. Сосын, не ғой, дүкен жабық болған жағдайда, консервілер көршінің үйінен табыла қоймайды-ау деп қорқам. Шартымыз солай емес пе еді? Көршіден тыбылуы керек еді ғой!
Marco
Оңынан болсын!
zholantai
Үйдегі әйел, Алла қаласа, 2-3 күнде тууға кеткелі жүр.
, уот, сөз, дүңк-дүңк
dark_nazgul
"үйдегі әйел" деп, баса көрсеткенін айтам да.
kariim
Түзде "әйелі" бар еркектерден емеспін, Құдайға шүкір  Нәпсісындырарым үйде отыр.
dark_nazgul
«нәпсісындырарым», «келіншегім деп сызылмайм»…
zholantai
базар жоқ, «нәпсісындырарым» деген біріккен сөзді алғаш естуім, алғаш. мағынасы жағынан да, құрылымы жағынан да қалыпқа сыймайд ғо, тіпті
Соңғы түзету:
kariim
тінтуір, жертатақ дегендерді де дәл өзіміз сияқты «жанашырлар» енгізді емес пе?
Daniar-Alan
тінтуірін естігем, жертатақ деген не бро?
omarbirat
Баклажан, білуімше. Тараздықтарға өте танымал тақырып
dark_nazgul
Таразда «жертОтақ» дейді е)))))
Marco
Очм, мынаған үндес екен дачы)
omarbirat
Мен «а» деп айтылған нұсқасын тараздықтардың өздерінен естідім. Иснады сахих )))
zholantai
жертатақ дегенің өтті енді, бырат естімеппін, тінтуір само собой ғо, өткен жылы: кей мұсылман елдерінде әйелдерге базарға шығып банан, баклажан, сәбіз сияқты. «гениталийді еске түсіреді-мыс», көкөніс-жемістерді сатып алуға тыйым салынды дешен ақпар шыққан еді,
kariim
Дүңкілдемей-ақ айтып отырмын. «Келіншегім» деп сызылуды жөн көрмеуші ем.
zholantai
дау жоқ, әдемі жеткізу. мен сөздердің таңдалуын емес, құрылуын айтқан едім.
VKM
халықтың бәрі осында жүр ғой)))Мынандай тамақ істемеппін, бірақ идея жаман емес. Тек сорпасына картоп салып, укроп, петрушка, пияз қосса, норм болатын сияқты
Daniar-Alan
мяссаған ВКМ  қанша жаз, қанша қыс
VKM
Сәлеметсз))))интернетке көп кірмейтін болдым соңғы кездерде)
Altin
Тақырып керемет таңдалыпты  мен ойлағам андаай тақырып шығар деп )))))))))
omarbirat
Көру керек екен
Сардинаны бір керегі болар деп алдын ала сатып алып қою есептеле ме?
asaubota
жасап көрдім ал.

ингредиенттерім:
2 орта картоп, 1 кеседей күріш, 1 консерві балық


суды қайнатып алдым да күрішті салып қоя бердім. ол пісе бергенше картоп аршып, тез піссін деп кішкентай кубик қылып кестім. универсал приправа да дайындап қойдым


сосын бәрін суға салып жібердім. балықтың бәрін салмай тамақ піскенше қалғанын нанмен жеп тұрдым. түк те экспресс тамақ емес екен, 40 минуттай уақытым кетті. рахаттанып соғып алдым бір тарелкасын. қалғанын ертең ішемін.
ken
әзірлеуге оңай болғанымен 40 минуты жаман екен)
asaubota
картобы мен күріші пісіп болмады
Marco
Қалайша??? Картоп пен күріштің максимум жиырма минутта пісетінін либой дүмше аспаз дәлелдеп береді ғо!
asaubota
қақпағын ашып қарай бергесін ба әлде? обшым 40 минутта бітірдім.
AKY
обшым 40 минутта бітірдім.
мыхымм-быхымм))
dark_nazgul
Қой е. Күріштің пісетін стандарт уақыты 30-40 минут.
Marco
Мәссаған, сонда мен піспеген күріш жеп жүрмін бе?  Сенбеймін
Соңғы түзету:
dark_nazgul
аха, дұрыс піспеген, просто қайнап қайнап езіліп кеткен күріш.
kariim
жынД кетті ғой деймін «дүмше аспаз»
omarbirat
Қытекеңдерден асып түсе алмайтын сияқтымыз
Aikona
опшым ұзақ піседі мынау байғауға жарамайды )))
satibaldi


Бір уыс күріш ~ 150 гр. ~ 55 тг;
Сардин ~ 170 тг


БАРЛЫҒЫ: ~225 ТГ.


ИП «Манапова Зубайра»

Marco
Зүбайраның күріші қымбат екен, әжессс
Nodar
Джейми Оливер деген кім?
ken
кабельді ТВда тамаққа арналған бір канал бар. атын ұмытып қалдым. сонда шашы/сақал-мұрты аппақ бір шалдың бағдарламасы бар. әртүрлі елде жүріп, сол елдердің тамақтарын дайындап жүреді. Джейми Оливер сол шығар деп ойлап отырмын))
Marco
Шал емес. 75-жылғы жігіт қо. Ағылшын. Әлемдегі ең танымал аспаздардың бірі. Тамақты мейілінше қарапайым, қол жетімді ингредиенттерден жасайтын бағдарламасы болды.
Nodar
қай каналда?
Marco
Қайдан көргенім есімде жоқ. Кухня Тв-ға шығып жүрген сияқты. Интернетте, торенттерде бар шығар.
nurbolkhan_
… ммм джәрәйт, мәқұл!