Бидайықтың емдік қасиеттері...

Бақшамыздағы әрбір өсімдік – баға жетпес емдік қасиетке ие. Неге бидайық шөпті(түрлері көп) арамшөп деп жақтырмай бақшадан аластауға құмармыз? Байқап қарасаңыз осы шөпті мысық пен иттің кәдімгідей тістелеп жеп тұрғанын көресіз. Осылайша олар емделеді. Тауықтар оны кәдімгі жем ретінде жаратады. Адамдарға да күз айларында осы бір сиқырлы шөпті тамырымен қазып алып емдік мақсатта қолдануына болады екен. Бұл өсімдік қабынуға қарсы, қанқұрамын тазалауға, ауырып сыздауды басқанға, өт қуалағанға, ағазамыздағы зат алмасуды реттеуге таптырмайтын өте пайдалы нәрсе.
Тамырларынан жасалған қайнақ тұнба қант диабетімен ауыратындарға, рахитке, буын ауыруларына, подаграға(???), остехандрозға(???), невралгияға қарсы қолдануға болады екен. Сондықтанда бақшаңыздағы бидайық – табиғи емші...Аударама
Бөлісу:

1 пікір

KILYZAMAN
Қыйын қыстау заманда бидайықтың кептірілген тамырлалрын ұнтақтап пайдасы мол әрі дәмді нан пісірген екен( С дәрумені және каротин бар). Бидайықта (40 %)ға жуық көміртектер(углеводы), және ( 11 % -жуық)белок бар.
Жас жапырақтарынан жасалған шырын: бронхит, пневмония, остеохондрозах және фурункулездерге қарсы қолданылады.
Бидайық шөбінің тұнбасы қосылған бұлауға түсуді — көтеу(геморрой), рахит және диатездерді емдеу мақсатында жасайды.
Тамырынан қайнақ тұнба жасау

2 ас қасық ұнтақталған тамырға 500 мл қайнап тұрған су қуяды да, оны әрі қарай сол ыдысымен сыртынан 10 минуттай қайнап тұрған суда тағыда қыздырады. Сонан соң, шөптерін сүзіп тастап, қалған тұнбаға(ол азайып қалады) 500 мл болғанша қайнатылған су қосады. Күніне тамақ алдында 4 рет жарты стакан ішкен дұрыс.

Бидайық шөбінен сөл алу

Жаңа жиналған шөпті жаншу арқылы сөлін шығарып жинау керек. Жарты стаканнан күніне 1-2 рет, өт қалтасында тасы бар адамдарға ішкен дұрыс.

Бұлауға түсу

Тамырынан қайнақ тұнба жасап алу керек. 50 грамм тамырдан жасалған қайнақ тұнбаны 5-10 литр суға қосуға болады.