Жарияланымдар
Құрылтай алдын препати жайлы бірер сөз.
Жеттім-ау))) Тоқсанның соңы, мектепте ығы-жығы боп жүрген балалар, у-шу болған мұғалімдер, оған қоса Наурыз, ҰБТға дайындық деп мүлдем қолым босамай жүр.
Әрі қарай
Хан Шатыр. Кептер. Дуэт.
Кеше кешкісін дүкен аралау мақсатында Хан Шатырға барған едік. Қыздар, жақсы скидкалар болып жатыр. Викусь, сен была права)))) Тағы бір заход жасау керек боп тұр))) Ақша бітіп қалды кеше)))
Әрі қарай
Майсөк немесе Наурызға тәтті тағам.
Майсөк бала кездің дәмі. Әлі есімде, наурыз келе мамам осы тағамды дайындай бастайтын. Наурыз көжеден гөрі осы тағамды күтетін едім. Сары май мен қантты салып, сүтке пісірілген сөктің дәмі
Әрі қарай
7-наурыз. Сайлент Хилл по-столичному.
Кимешек.
Сервировканың қыр - сыры.
Толық сервировканы күнделікті өмірде қолданатын біздер Елизавета патшайым емеспіз, бірақ білгенге — маржан. Мүмкін бір күні керек болар.
Әрі қарай
ҚҰрылтай алды жиналыс. Жұма. 02.03.2012.
АЛЛА деп тағы жиналдық. Шыны керек көп адам күттік. Бірақ, аз болсақ та, фрэшмендер де болды. Қуаныштың әріптесі (әпкесі емес) — Жазира, дизайнер мырза Данияр-Алан (Бейбіт Қорғанға ұқсаттық біз) жәәәәәәәнееееее (торжественная тишина и барабанная дробь) та-та-та-тааааа САЛТА, Алдекеннің жан дегенде жалғыз ғашығы))))
Әрі қарай
татарлар. эляш.
Қамыр:
-су 1 кесе
-тұз шәй қасық
-7 ас қасық сұйық май
— сүт 1 кесе
— 1 шәй қасық ашытқы
— 1 жұмыртқа
— ұн (жұмсақ қамыр болғанша)
Қоспа:
— ет (жылқы еті, сиыр еті) — 0,5 кг
— құйрық май — 200 гр
— пияз — 300 гр
— картоп — 300 гр
— тұз, қара үгітілген бұрыш (талғамға сай)
Қамырды илеп, ашытамыз. Сосын, одан кәдімгі биляш жасаған ұқсап майда зуала қып, жаямыз. Ішіне қоспаны салып, бүгеміз. Бетіне қақпаша жасаймыз.
180 гр ыстық пешке 15 минутқа саламыз, сосын шығып қақпағын кесіп әр бір эляш ішіне 1 ас қасық сорпа (немесе су) құямыз. Қақпағын жауып тағы 30 минут пісіреміз.
З.Ы. Бетіне дайын болған соң май жағамыз. Жұмыртқаның сарысын жақпаудың амалы)))

Әрі қарай
-су 1 кесе
-тұз шәй қасық
-7 ас қасық сұйық май
— сүт 1 кесе
— 1 шәй қасық ашытқы
— 1 жұмыртқа
— ұн (жұмсақ қамыр болғанша)
Қоспа:
— ет (жылқы еті, сиыр еті) — 0,5 кг
— құйрық май — 200 гр
— пияз — 300 гр
— картоп — 300 гр
— тұз, қара үгітілген бұрыш (талғамға сай)
Қамырды илеп, ашытамыз. Сосын, одан кәдімгі биляш жасаған ұқсап майда зуала қып, жаямыз. Ішіне қоспаны салып, бүгеміз. Бетіне қақпаша жасаймыз.
180 гр ыстық пешке 15 минутқа саламыз, сосын шығып қақпағын кесіп әр бір эляш ішіне 1 ас қасық сорпа (немесе су) құямыз. Қақпағын жауып тағы 30 минут пісіреміз.
З.Ы. Бетіне дайын болған соң май жағамыз. Жұмыртқаның сарысын жақпаудың амалы)))


Салта көктем-жаз 2012.
Отандық дизайнерлердің осы жылдың көктемі мен жазына ұсынған киім үлгілерінің ішінде мен үшін тартымды және «киілетіндей» болып көрінгені Салта сән үйінің топтамасы. Қара, сары, жасыл мен беж түстерінің әдемі үйлесімділігі, кең жиекті шляпалар мен үлкен әйнекті көзілдіріктер, тоқылған дорбалар мен ыңғайлы аяқ киім — бәрі де көктем мен жаздың шуақты күндерінде арулардың бойынан табылары анық.
Әрі қарай