Жарияланымдар

maryam
сіздің көз алдыңызға базардағы үлкен самса елестеп кеткен болар. Тойда самса жеп пе едіңіз кішкентай. Мен сол самсаны айтып отырм.
Жаңа келегн адамға күнәһарсың деп арпылдап тұрсаңдар қатарларың жақын арады керемет болып көбейіп кетер шамасы, Сатеке!
maryam
жазатын да пәлендей ештеме жоқ. Нанды жаймаға илегендей илейсің. Енді самсаның көлеміне қарай. Мысалға бір орташа жаймадан 25-30 самса шығады. үлкен етсең 15-20. осы рецепт жазу қиынның қиыны ма деймін. Мен бәрін көз мөлшермен жасаймын. вообшім тыңда түсіндіріп көрейін. 25-30 самса жасу үшін Жұмыртқа мен тұзды суға нанды өте жұмсақ қылып иін әбден қандырып жақсылап илеп аласың да тоңаздқышқа салып қоясың. Мұздатқышқа емес тоңаздқышқа. Сосын оны жұқалап жаясың да жаймаға еш жерін қалдырма алдын ала ерітіп алған сары май жағасың. Ескерту сары майды отқа ерітпейміз. Оны ертерек шығарып қойсаң өз-ақ еріп тұрады соны жақсылап ерінбей бір келкі етіп жағып шығамыз да рулет қылып ораймыз.отқа ерітілген май самсаны қатты қылып қытырлатып тастайды. Енді осы жерде бар гәп басталады. ұзын рулетті бір самса болатындай етіп бір келкі етіп кесеміз, кесілген бөлшектің екі жақ шетін біріктітеміз. Барлығын солай жасап алған соң бөлшектерді мұздатқышқа 10-15 мин-қа саламыз. Алап шығып сәйін салып жоғарыда көрсетілгендей қылып жасаймыз. Бірақ мен өргенді жақсы көрем. самсаңыз піскенде ауызға салса еріп кететін қатпарлы нағыз самса болады. Тағы бір маңызды нәрсе ол май- сары май қолдыкі болса вообше супер болады.
Пікір түзетілген: 15 маусым 2011, 00:54
maryam
Салем, достар. Негізі самсаның қамырын сатып алғаннангөрі қолдан жасаған жақсы. Маған дүкендікі үнамады. Осы самса шіркінді дүкендікіндей етіп қайтсем жасаймын деп қоймай жасап ақыры үйреніп алып едім. Түк қиындығы жоқ. Тек нанды жақсылап илей алсаң болғаны. Менің түсінгенім бар гәп нанды әбден иін қандырп илеп, тоңаздқышқа бір түн түнету керек сонда керемет қатпарлы самса шығады.Қайным үйленгенде 300 самсаны жалғыз өзім жасағаным әлі есімнен кетпейді. Ең соңында жолдасым көмектесіп еді. Нанда жая-жая жаман шаршаған едім. Сосын самсаның бетін өріп үшбұрыштаса тіпті сүйкімді болады. сондықтан, қыздар, сатып ала салуға осы бастан дағдыланбай, қолдан жасауға ерінбей, қазір бойдақ шақта бала-шаға етекке жармаспай тұрғанда үйреніп алыңдар. Ертең өздеріңе жақсы. Мысалға менің самсамды тойда жеген қайын жұрт әлі мақтайды. Олар мақтаған сайын Жолдасым бір марқайып қалады.
maryam
еее рас екен-ау. новичок дегеніңе қуанып қалдым ғой көп-көрім. Оны ұмытып кетіппін. Бұл суреттерді талай көріп едік. асеттің аңгімесі де есіме түсті. Сені қайтара алмай поезға шығарып салғандағы шаршап шалдыққан суреттерің бар еді ғой еше.
maryam
Баяғыда біз де «керекшілер» болып кездесетін едік. Ұмытылған ветерандардың қатарында қалды деген осы екен. видеоны көріп отырып 5 жыл бұрынғы әлде 6 жыл ма еді «керекшілердің» "қорқыт атадағы" ең алғашқы кездесуі есіме түсіп кетті ғой (деееп көз жасын бір сүртіп алған ба).
алтыградус пен гүлістан, асаубота сол кездегі керекшілердің көзі ғой (деген бе).
ойбой балам, гастарбайтр, қайдағы жайдағыны еске түсіріп сенде бір.
Вообшім молодессіңдер!